Războiul din Ucraina a măcinat forțele lui Putin – Dmitri Medvedev: Armata rusă a recrutat în 2023 aproape 120.000 de militari pe bază de contract

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Războiul din Ucraina a măcinat forțele lui Putin – Dmitri Medvedev: Armata rusă a recrutat în 2023 aproape 120.000 de militari pe bază de contract

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că Moscova a recrutat de la 1 ianuarie 2023 aproape 120.000 de soldaţi cu contract în armata sa, care încearcă să-şi refacă efectivele slăbite de ofensiva în Ucraina, informează AFP, potrivit Agerpres.

“De la 1 ianuarie la 19 mai, 117.400 de persoane au fost acceptate în rândul forţelor armate pe bază de contract şi în cadrul formaţiunilor de voluntari”, a declarat Medvedev, cu prilejul unei reuniuni pe tema recrutării în armată.

Politicianul rus, în prezent numărul 2 din Consiliul de securitate rus, şi-a exprimat satisfacţia vizavi de “continuarea muncii” pentru creşterea efectivelor armatei “în cadrul instrucţiunilor date de (Vladimir Putin) pe acest subiect”.

Armata rusă a suferit importante pierderi în Ucraina – deşi acestea au fost păstrate secrete de ierarhia militară – ceea ce a determinat-o să încerce să-şi lărgească rândurile.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *