Războiul din Ucraina devine o confruntare între SUA și China: Washingtonul respinge o eventuală încetare a focului propusă de Beijing

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

SUA şi-au exprimat vineri opoziţia faţă de o încetare a focului în Ucraina, considerând că aceasta ar “consolida” câştigurile Rusiei pe câmpul de luptă, relatează EFE, potrivit Agerpres.

 

Guvernul preşedintelui Joe Biden a expus această poziţie la scurt timp după ce s-a anunţat că preşedintele chinez Xi Jinping va efectua luni şi marţi (20-21 martie) o vizită la Moscova, în cadrul căreia se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin.

Înaintea acestei întâlniri, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat vineri că Statele Unite au ‘îngrijorări profunde’ cu privire la unele dintre problemele pe care Xi şi Putin le-ar putea discuta.

Mai exact, SUA sunt îngrijorate în legătură cu faptul că, în timpul întâlnirii sale cu Vladimir Putin, Xi Jinping ar putea să reitereze propunerea Chinei privind încetarea focului în războiul în Ucraina, ceea ce, în opinia Washingtonului, ar servi doar pentru a ajuta Rusia să-şi consolideze câştigurile pe care le-a obţinut pe câmpul de luptă.

“Bineînţeles că nu susţinem niciun apel al Chinei la o încetare a focului în cadrul acestei întâlniri de la Moscova, pentru că ar fi doar în beneficiul Rusiei”, a declarat Kirby într-o conferinţă de presă.

Războiul trebuie să se încheie în “mod echitabil”, acordând atenţie priorităţilor Ucrainei şi respectând suveranitatea acesteia, a subliniat purtătorul de cuvânt citat.

În acelaşi timp, Kirby l-a îndemnat pe Xi Jinping să discute telefonic cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a lua cunoştinţă şi de perspectiva ucrainenilor asupra conflictului, şi nu doar de cea a lui Putin.

RECLAMA 8

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *