Reacție virulentă a Chinei, după ce SUA au spus că virusul Covid-19 a scăpat dintr-un laborator chinez

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Beijingul a contestat cu fermitate luni ipoteza privilegiată de Departamentul american pentru Energie (DoE), potrivit căreia COVID-19 ar proveni de la un accident de laborator din China, declarându-se “murdărită” de aceste noi acuzaţii, informează AFP.

“Trebuie să se înceteze cu această teorie privind o scurgere din laborator, să se înceteze murdărirea (imaginii) Chinei şi să se înceteze politizarea căutării originilor virusului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Mao Ning, în timpul unei conferinţe de presă, informează Agerpres.

Beijingul a reacţionat astfel la recenta schimbare de analiză în cadrul DoE care reţine de acum pista unei scurgeri dintr-un laborator din China, pe baza unui nou raport al unei agenţii de informaţii, dezvăluit duminică de Wall Street Journal (WSJ) şi New York Times (NYT).

“Pe baza unor vizite pe teren la laboratoare din Wuhan şi a unor schimburi aprofundate cu cercetători, experţi din China şi din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au ajuns la concluzia, una de autoritate, potrivit căreia opţiunea unei scurgeri dintr-un laborator este foarte improbabilă”, a insistat Ning.

La trei ani de la declanşarea pandemiei, originea virusului, care a ucis aproape 7 milioane de oameni în întreaga lume şi a afectat întregul glob, nu a fost încă determinată.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *