Reguli noi în magazine! Intră doar cine are coș de cumpărături

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

De când au fost impuse reguli noi pentru prevenirea răspândirii virusului, au apărut și situații neplăcute. Având în vedere că în zonele mai afectate programul magazinelor a fost redus, oamenii se îmbulzesc la cumpărături în timpul în care supermarketurile sunt deschise, ceea ce nu este deloc un lucru bun. Din acest motiv, autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a evita aglomerația și a reduce riscul îmbolnăvirii.

Condiții de intrare în magazine

În ultima perioadă au tot fost semnalate probleme în ceea ce privește aglomerația. Având în vedere că programul este limitat în multe zone din țară, oamenii se aglomerează să-și facă cumpărăturile atunci când au voie. Din acest motiv, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, va avea miercuri o întrevedere online cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine şi ai comercianţilor mici şi mijlocii, pentru a găsi o soluție în acest sens.

Prefectul a explicat că le-a cerut retailerilor să compare aglomerația de acum din magazine, cu cea de dinainte de restricțiile care impun închiderea magazinelor mai devreme, pe parcursul weekend-ului sau a întregii săptămâni. Mai mult, patronii de supermarketuri pot veni cu propuneri care, ulterior, vor fi analize și impuse dacă se dovedesc a fi utile.

“Vom avea de la ei propuneri, le-am cerut deja, am discutat cu dumnealor, le-am spus să analizeze situaţia din weekendul trecut faţă de celelalte sfârşituri de săptămână, când nu era programul redus, şi să vină, dacă constată că au fost comportamente diferite şi că s-au produs aglomerări, să propună nişte măsuri şi să vedem cum putem să-i ajutăm să respecte regulile care sunt deja impuse, respectiv 7 metri pătraţi pe client în marile magazine şi acea distanţare de 2 metri între clienţi în micile magazine.”, a declarat luni Alin Stoica,

Câte coșuri de cumpărături, atâția clienți

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

Loading