DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Reguli noi la înmormântări! Raed Arafat anunță relaxarea restricțiilor la decese

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

De când a început pandemia, lucrurile s-au schimbat mult și lucrurile care înainte păreau obișnuite sunt acum interzise. Având în vedere că evenimentele numeroase nu mai sunt permise din cauza riscului de îmbolnăvire, implicit există restricții și la înmormântări. Totuși, autoritățile vor să relaxeze restricțiile când vine vorba de înmormântări. Raed Arafat a făcut anunțul.

Relaxarea regulilor de înmormântare

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat că regulile de înmormântare sunt. într-adevăr, prea dure și ar trebui relaxate. Astfel, oficialul a explicat că există un ordin al Ministerului Sănătății care trebuie ajustat și chiar au existat discuții în acest sens și toată lumea estede acord ca regulile să fie impuse astfel încât apropiații celui decedat să poată face toate obiceiurile, dar cu condiția de a fi respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

„Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte. Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat

În prezent, la înmormântări poate participa un număr redus de oameni. În situații speciale, regulile sunt și mai stricte. Persoanele decedate din cauza coronavirusului sunt așezate în sicrie sigilate și înmormântate cu un număr foarte mic de persoane, așa cum s-a întâmplat la Cornelia Catanga sau cum se va desfășura azi înmormântarea lui Ploieșteanu.

Citeste continuarea pe Huff.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde