Restricţii în staţiunea Azuga din cauza COVID-19. Ce alte localităţi au rată de infectare ridicată

Veste proastă pentru românii care voiau să-şi petreacă week-end-ul în staţiunile de pe Valea Prahovei. Au fost impuse restricţii în staţiunea Azuga şi în alte trei comune din judeţul Prahova, unde rata de infectare cu noul coronavirus este ridicată.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a instituit vineri restricţii în staţiunea Azuga. Aceeaşi măsură a fost aplicată şi în trei comune din judeţul Prahova unde a crescut rata de infectare cu COVID-19 a crescut.

Prefectura Prahova a anunţat că restricţiile vor intra în vigoare începând de luni până pe data de 7 martie în în comuna Cosminele (3,17 cazuri la mia de locuitori), precum şi în staţiunea Azuga (1,70/1.000) şi în comunele Olari (1,58/1.000) şi Poiana Câmpina (1,81/1.000), notează Agerpres.

Rata de infectare cu noul coronavirus în Ploieşti

În 73 de unităţi administrative, între care municipiile Ploieşti şi Câmpina, rata de infectare este sub 1,5 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, în 27 de comune nu este activ niciun caz de COVID-19.

Românii au luat cu asalt staţiunile montane şi în acest weekend. Traficul este intens, vineri, pe sensul către munte al DN 1 Ploieşti-Braşov, circulându-se în coloană pe raza localităţii Comarnic. Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii recomandă rute alternative.

Citeste continuarea pe RomaniaTv

Comentarii Facebook

Pentru a inchide POPup-ul apasa pe imaginea de mai jos
Acest proiect NU este finantat de nimeni, singura sursa provine din Reclamele Google! Sustine proiectul cu 1 click pe reclama Google. 
Reclame 100% sigure!