Revenirea la școală după vacanță. Ce trebuie să facă elevii care au simptome de Covid-19

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

După vacanța de primăvară, elevii s-ar putea reîntoarce la școală cu prezență fizică, iar autoritățile se gândesc la o modalitate prin care ei să fie testați. Premierul Florin Cîțu le-a cerut miniștrilor Educației și Sănătății să găsească soluții în acest sens.

Cum vor fi testați elevii

Premierul Florin Cîțu a declarat că una dintre soluțiile pentru a ține pandemia sub control este testarea elevilor în momentul în care vor reveni la ore cu prezență fizică. De aceea, el a cerut miniștrilor Educației și Sănătății să găsească o modalitate prin care să se poată face asta.

„Am această propunere pentru domnul ministru al Sănătăţii și cel al Educației, ca la întoarcerea copiilor la şcoală, (…) copii care merg acum în vacanţă, să căutăm resursele, şi vă ajut şi eu, să-i testăm pe elevi. Să avem aceste teste non invazive, să testăm câţi mai mulţi dintre ei când se întorc la şcoală. Cred că este o soluţie bună să ţinem sub control pandemia”, a declarat Florin Cîțu.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a explicat la Digi 24 cum se va face procesul de vaccinare al elevilor, în momentul în care se vor întoarce la școală după vacanța prelungită de primăvară. Ea a declarat că testarea elevilor se poate face cu teste antigen rapide, non invazive care dau rezultatul în 15 minute. Andreea Moldovan a precizat că elevii care au simptome de coronavirus trebuie să anunțe medicul de familie care le va trimite acasă un echipaj pentru efectuarea testului.

Citeste continuarea pe Huff.ro

Loading