DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Rezultatul necropsiei bărbatului din Gorj care a murit după vaccinul AstraZeneca arată că a făcut infarct miocardic

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Bărbatul din Gorj, care a murit la o zi după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca, a primit ser din lotul retras joi seară. Rezultatul necropsiei arată că bărbatul a făcut infarct miocardic.

Bărbatul din Gorj, care a murit la o zi după ce s-a vaccinat cu Astra Zeneca, a primit ser din lotul AstraZeneca retras temporar după ce au fost mai multe decese suspecte în Italia. Bărbatul a primit vaccinul în data de 28 februarie, iar pe 1 martie s-a simțit rău la serviciu. El a ajuns la spital unde a murit.

Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, spune că legiștii nu au stabilit o legătură între vaccin și decesul bărbatului.

 „Medicii care i-au făcut necropsia au zis că a făcut un infarct miocardic. Avea inima mărită.(…) Noi, ieri, am fost informați, printr-o instrucțiune, să retragem vaccinurile din acest lot, care mai sunt în stocurile centrelor de vaccinare. (…) Noi nu știam despre acest lot că are probleme. Doar preventiv, până se fac verificări de către EMA, se retrage acest lot de vaccin. Se va aduce alt vaccin, din alt lot.”, a declarat Narcis Stoian, director DSP Gorj..

Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, spune că 1.500 de doze de vaccin din lotul retras au ajuns în județul Gorj. 1.083 de persoane au fost vaccinate cu acest ser.

Narcis Stoian, director DSP Gorj: „La AstraZeneca n-am mai avut raportată nicio reacție adversă.”

În depozitul regional de la Spitalul Militar Craiova au ajuns 44.000 de doze de vaccin AstraZeneca. 15.300 făceau parte din lotul retras. În depozit mai sunt acum doar 60 de doze, care au fost carantinate. Celelalte doze de ser au fost distribuite DSP-urilor din Oltenia.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul strategiei de vaccinare. Gheorghiţă a declarat, la Aleph News, că bărbatul vaccinat nu era în evidenţă cu boli cronice, dar a reieşit ca avea antecedente de infarct miocardic.

Citeste continuarea pe RomaniaTV

 197 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos