DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

România intră în carantină, localitate cu localitate. Autoritățile au decis

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut considerabil în ultimele zile, iar miercuri, 17 martie, a fost înregistrat cel mai mare număr de infectări din 2021. Din păcate, crește numărul pacienților în stare gravă, internați pe secțiile de Terapie Intensivă. Pe măsură că infectările au explodat, autoritățile au decis carantinarea localităților unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a depășit indicele de siguranță.

Tot mai multe localități din România intră în carantină

DSU a decis carantinarea comunei Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, și comunei Cornetu, cu satele Cornetu și Buda. Acestea au intrat în carantină începând de marți, 16 martie 2021, de la ora 22.00. Măsura luată de autorități va fi valabilă până pe 30 martie, la aceeași oră.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința extraordinară, luni, două hotărâri prin care s-a propus instituirea carantinării zonale pentru comunele Chiajna si Cornetu, au transmis autoritățile.

Și orașul Bragadiru a intrat în carantină de luni seară (15 martie 2021), pentru o perioadă de două săptămâni. Potrivit Prefecturii Ilfov, în Bragadiru, rata de incidență a cazurilor de coronavirus a ajuns la 4,46.

Prefectul județului a declarat că intrarea și ieșirea în/din orașul Bragadiru se va face doar pe baza unei declarații pe proprie răspundere, a adeverinței de salariat, sau a legitimației de serviciu.

În județul Ilfov mai sunt carantinate și localitățile: Clinceni, de pe 9 martie și Dobroiești de pe 11 martie 2021.

Timișoara este în carantină

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

 180 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos