DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

România, țara fără autorități! 50 de comune și orașe care nu au primar de mai bine de 3 luni!

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

În momentul de față în România, sunt 50 de comune și orașe care nu au primar de mai bine de 90 de zile și nici nu se întrevede vreo posibilitate să aibă în perioada următoare. Guvernul este cel care trebuie să organizeze alegeri, dar încalcă această lege sistematic.

Potrivit codului administrativ din 2019, alegerile trebuiesc organizate în termen d maximum 90 de zile de la vacantarea postului. Însă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) se eschivează declarând că guvernul este cel care trebuie să stabilească data alegerilor.

Potrivit Europa Liberă România, ultima solicitare a AEP a ajuns pe ordinea de zi a guvernului chiar miercuri. Nici de această dată AEP nu a venit cu propunerea unei date, lăsând la latitudinea guvernului acest lucru. Ba mai mult, a transmis și o informare în care lasă de înțeles că nu este nicio problemă dacă termenul este depășit.

„Considerăm că termenul de 90 de zile prevăzut de Codul administrativ nu este un termen de decădere, astfel că neexercitarea prerogativelor Guvernului înăuntrul acestui termen nu atrage după sine sancțiunea decăderii din dreptul de a mai organiza alegerile locale parțiale peste acest termen, o dovadă de necontestat a acestui argument fiind organizarea alegerilor locale parțiale precedente”, a transmis AEP în informarea către Guvern.

AEP susține că și-a îndeplinit obligațiile trimițând informările de necesitate a organizării alegerilor către guvern. Înainte de cea care a ajuns miercuri pe ordinea de zi, a mai fost trimisă și una pe parcursul verii.

CITESTE INTEGRAL PE MEDIAFLUX

 106 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos