DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Rugăciunea Sfântului Mucenic Haralambie. Se citește pe 10 februarie

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Rugăciunea Sfântului Haralambie este cunoscută în rândul credincioșilor ortodocși care o rostesc în fiecare an, mai ales pe 10 februarie când este cinstit Sfântul. Acesta este cunoscut drept un făcător de minuni și un apărător de boli, dar mai ales de ciumă. Sfântul Haralambie este cel mai bătrân mucenic prăznuit de către creștini. Este cinstit, în fiecare an, pe 10 februarie, când credincioșii merg la biserică și fac pomene.

Rugăciunea Sfântului Mucenic Haralambie către Dumnezeu

„Mare este taina aceasta, Doamne, că m-ai învrednicit a vedea înfricoşata Ta slavă. Doamne, de-Ţi place Ţie, mă rog să dai slavă numelui Tău, ca oriunde se vor pune moaştele mele şi se va cinsti pomenirea mea, să nu fie foamete în locul acela sau aer stricăcios, care să piardă rodurile. Ci să fie mai ales în locurile acelea pace şi sănătate trupească, mântuire sufletească şi îndestulare de grâu şi vin, cum şi înmulţire de dobitoace, pentru trebuinţa oamenilor.

Doamne, Tu ştii că oamenii sunt trup şi sânge, iartă-le lor păcatele şi le dă îmbelşugare din rodurile pământului, ca, cu îndestulare, pentru osteneala lor, să se sature şi să se îndulcească, preamărindu-Te pe Tine, Dumnezeul lor, Dătătorul tuturor bunătăţilor; iar roua ce se pogoară de la Tine, să le fie tămăduire. O! Doamne Dumnezeul meu, varsă peste tot darul Tău şi îi izbăveşte de boala ciumei”.

Rugăciunea credinciosului către Sfântul Haralambie

„Arătatu-te-ai, înțeleptule Haralambie, ca un stâlp neclintit al Bisericii lui Hristos, și ca un sfeșnic pururea luminos al lumii, stră­lucit-ai în lume prin mucenicie, fericite, și ai ri­sipit întunecimea idolilor. Drept aceea, roagă-te lui Hristos cu îndrăzneală, să ne mântuiască pe noi. Amin”.

Unde se află moaștele Sfântului Mucenic Haralambie

Citeste continuarea pe Huff.ro

 269 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos