Rusia a început să nu-și mai plătească datoriile. Ţara riscă să intre în incapacitate de plată pentru prima oară de pe vremea lui Lenin

Rusia nu a reușit să plătească 1,9 milioane de dolari din dobânda acumulată la o obligațiune suverană, a declarat miercuri un grup de investitori, în condițiile în care Moscova se confruntă cu riscul primului ei neplată din ultimele decenii.

Comitetul de determinare a instrumentelor derivate de credit (CDDC) a transmis pe site-ul său că a bifat „da” ca răspuns la o întrebare a deținătorilor de obligațiuni privind dacă a avut loc un „eveniment de neplată a creditului”. Efectele sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei a separat în mare parte țara de sistemul financiar internațional, făcând dificil pentru Moscova să își plătească datoria, scrie The Moscow Times.

Rusia a intrat în incapacitate de plată ultima dată în 1918, când liderul revoluției bolșevice Vladimir Lenin a refuzat să recunoască obligațiile regimului țarului detronat. De asemenea, în 1998, țara a intrat în incapacitate de plată a datoriilor în ruble, pe fondul unei crize financiare mai ample. Dar de data aceasta, sancțiunile ar fi cele care s-ar afla în spatele eșecului țării de a rambursa creditorii.

 124 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.