Rusia anunță că războiul va continua: Deocamdată obiectivele pot fi atinse doar prin forța armată

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Kremlinul a declarat că obiectivele Rusiei în privința Ucrainei nu pot fi atinse decât prin forță armată, iar Kievul trebuie să accepte ‘noile realități’ din teren înainte de a se ajunge la o înțelegere pașnică.

“Trebuie să ne atingem obiectivele. În prezent, dată fiind actuala poziție a regimului de la Kiev, acest lucru nu e posibil decât prin niște mijloace de ordin militar”, a transmis agenția de presă rusească de stat, citându-l pe Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează US News & Wold Report citat de Rador.

Rusia pretinde că luptele din Ucraina duc la eliberarea rusofonilor din Donbas, o regiune din est, de sub ceea ce, în opinia sa, ar fi regimul neonazist de la Kiev.

Ucraina și Occidentul susțin că pretextul este nefondat, fiind menit să justifice un război de agresiune și tentativele Moscovei de a cuceri părți din teritoriul ucrainean. Ulterior, Peskov le-a declarat reporterilor că Ucraina va trebui să accepte noile realități apărute după ce Moscova și-a lansat așa-zisa ei “operațiune militară specială” din Ucraina, în luna februarie a anului trecut.

“Toate pretențiile Moscovei sunt deja bine-cunoscute, după cum la fel de cunoscute sunt actuala situație și noile realități. Fără a se lua în considerație aceste probleme, tranziția spre o soluționare pașnică este imposibilă”, a mai spus el.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *