Rusia avertizează: Susţinerea SUA şi NATO pentru Ucraina riscă să antreneze ‘consecinţe catastrofale’

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Implicarea crescândă a SUA şi NATO în Ucraina riscă să antreneze o confruntare militară directă cu “consecinţe catastrofale”, a avertizat joi Rusia la Geneva, într-un discurs boicotat de numeroşi diplomaţi occidentali, relatează AFP, conform AGERPRES.

Într-un discurs susţinut în cadrul Conferinţei pentru dezarmare, viceministrul afacerilor externe, Serghei Riabkov, a denunţat ţările care împing la “escaladare”.

Diplomaţi europeni, americani şi britanici au boicotat discursul său, preferând să se adune în afara sălii în jurul ambasadoarei ucrainene, Ievheniia Filipenko. Un gest de solidaritate, cum au fost multe după invadarea Ucrainei de către Moscova anul trecut, notează AFP.

“Ameninţarea strategică cea mai gravă vine astăzi din partea politicii SUA şi NATO care vizează să înteţească şi mai mult conflictul în Ucraina şi în împrejurimi”, a acuzat diplomatul rus.

“Implicarea lor crescândă într-o confruntare armată riscă să antreneze o înfruntare militară directă între puterile nucleare cu consecinţe catastrofale”, a mai spus Riabkov, într-o sală relativ goală, potrivit AFP.

Diplomaţii din ţările aliate Ucrainei, aflaţi în picioare în faţa unei fresce în culorile Ucrainei, afişau pancarte pe care se putea citi mesajul “StandWithUkraine”.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

RECLAMA 8

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *