Rusia simulează atacuri cu rachete asupra ţărilor baltice. Un elicopter al său a intrat în spaţiul militar al Estoniei

Finlanda se pregătește de zeci de ani pentru un „atac” al Rusiei și este gata să lupte cu Federația Rusă, a declarat miercuri ministrul Apărării de la Helsinki, Timo Kivinen.

Finlanda s-a pregătit de zeci de ani pentru un atac iniţiat de Rusia și va opune o rezistenţă dură dacă se va întâmpla asta. Suntem pregătiți. Ne-am dezvoltat sistematic apărarea militară tocmai pentru tipul de ostilități care se desfășoară în prezent în Ucraina, cu utilizarea masivă a puterii de foc, a vehiculelor blindate și a aeronavelor”, a spus ministrul Timo Kivinen.

Deputatul Dumei de Stat, Svetlana Jurova, comentând această declarație, a spus că Rusia nu intenționează să atace pe nimeni. „Se pot pregăti pentru orice, nu îi vom ataca. Avem un număr destul de mare de programe comune cu Finlanda”, a spus Jurova.

În acelaşi timp, însă, Estonia acuză miercuri Rusia de faptul că desfăşoară acţiuni care pot provoca o escaladare a tensiunilor, odată cu apropierea unui summit NATO, săptămâna viitoare, inclusiv simulări de tiruri cu rachetă şi încălcări ale spaţiului eston aerian. Estonia evocă totodată ameninţări ale Rusiei, săptămâna aceasta, vizând altă ţară baltică, Lituania, după ce aceasta a impus restricţii traficului feroviar către enclava rusă Kaliningrad.

CITESTE INTEGRAL PE ROMANIATV

 62 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.