Rușii anunță că știu că România începe furnizarea pe scară largă de armament și muniție pentru Ucraina

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Luni, în regiunea Odesa a fost deschis sectorul de cale ferată Berezino (stație ucraineană) – Basarabeasca (stație moldovenească), cu ocolirea Transnistriei, au informat mass-media de la Chișinău. Se remarcă că circulația trenurilor de marfă poate începe imediat după întâlnirea reprezentanților societății “Ukrzalizniția” cu lucrătorii feroviari din România și Republica Moldova.

Liderul Partidului Social-Democrat al Republicii Moldova, Victor Șelin, a spus, pentru “Nezavisimaia Gazeta”, că în acest fel România obține posibilitatea să trimită arme Ucrainei prin teritoriul Republicii Moldova. După cum a explicat politicianul moldovean, încă din perioada sovietică porturile românești Galați și Brăila sunt legate cu Republica Moldova de o cale ferată cu ecartament larg, ca în Ucraina și Republica Moldova. După cum a afirmat Șelin, de acolo și va veni ajutorul militar al NATO și SUA pentru Kiev, anunță oficiosul rus Nezavisimaia Gazeta preluat de Rador.

Tronsonul părăsit de cale ferată cu o lungime de 23 de kilometri dintre Republica Moldova și regiunea Odesa a fost refăcut în 2022.

Luni acesta a fost deschis după convorbirile reprezenatnților căilor ferate din Ucraina, Republica Moldova și România. El este pentru Ucraina o legătură rapidă cu portul Reni de la Dunăre, care are ieșire la Marea Neagră. Mai mult decât atât, pe vreme de război aceasta este singura posibilitate de a lega infrastructura feroviară din sudul regiunii Odessa, de la Izmail la Belgorod-Dneprovski cu celelalte drumuri ale Ucrainei prin tranzit prin Republica Moldova, se spune în comunicatul de presă. În material se arată, de asemnea, că sectorul de cale ferată permite prelungirea traseului trenului Kiev-Chișinău până la Izmail (Ucraina) prin Basarabeasca (Republica Moldova) și Arțiz (Ucraina) și reluarea legăturii, întreruptă din cauza acțiunilor de luptă, cu sudul regiunii Odesa.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *