DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

S-a spălat cu apă pe față și o amibă i-a pătruns în corp: Naegleria i-a mâncat creierul din interior

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Un bărbat din Florida a murit din cauza unei amibe care mănâncă creierul. Acest lucru s-a întâmplat posibil după ce și-a clătit nasul cu apă de la robinet, scrie Sky News.

Amibele Naegleria fowleri pătrund prin nas înainte de a se deplasa spre creier, unde distrug țesutul cerebral și provoacă o infecție care este aproape întotdeauna fatală.

Bărbatul din SUA a murit din cauza unei amibe care mănâncă creierul și acest lucru s-a întâmplat posibil după ce și-a clătit nasul cu apă de la robinet, au declarat oficialii din domeniul sănătății.

Departamentul de Sănătate din Florida, în comitatul Charlotte, a confirmat decesul într-un comunicat de presă pe 23 februarie, dar nu a oferit detalii despre victimă.

Se crede că infecția cu naegleria fowleri s-a datorat clătirii sinusurilor, dar departamentul a declarat că încă investighează.

Ce este Naegleria fowleri

Naegleria fowleri este un organism unicelular care se găsește în sol și în apa dulce din întreaga lume.

Amiba intră în organism prin nas, apoi se deplasează spre creier, unde distruge țesutul cerebral și provoacă o infecție devastatoare numită meningoencefalită amibiană primară, care este aproape întotdeauna fatală.

Cele mai multe infecții provin din înotul în lacuri sau râuri calde în timpul verii, deoarece organismului îi place căldura și se dezvoltă cel mai bine la temperaturi ridicate.

Simptomele includ dureri de cap, febră, greață, pierderea echilibrului, dezorientare, convulsii și rigiditate a gâtului.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde