Salariile bugetarilor înghețate și în 2022. Florin Cîțu: “Așa începe reforma”

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Florin Cîțu anunță reforme în România și spune că începe cu blocarea creșterii salariilor bugetarilor. Nici anul acesta și nici în 2022, salariile funcționarilor publici nu vor fi majorate. Premierul României a declarat că are în vedere digitalizarea și restructurarea companiilor de stat care au probleme.

Cîțu anunță reforme în România

Premierul Cîțu a declarat că reforma în sectorul public a început prin stoparea creșterii anvelopei salariale și că această măsură ar urma să fie decisă și pentru 2022. Cîțu admite că măsura înghețării salariilor bugetarilor este una nepopulară, dar spune că așa începe reforma.

Reforma aşa începe, prin stoparea creşterii anvelopei salariale şi forţând reforma în interiorul sistemului. Ştiu foarte bine ce spuneţi, că e competiţie neloială din partea statului, a declarat Cîțu.

În același timp, premierul României este de părere că transformarea digitală a statului (digitalizarea) este soluția – cel mai obiectiv mod de a face un stat eficient cu care să lucrezi bine.

Potrivit cu spusele lui, statul este o frână în dezvoltarea economiei. Florin Cîțu are în vedere reformarea companiilor de stat cu pierderi. Acestea nu vor mai primi subvenții decât în cazul în care vor demonstra că pot trece pe profit. În acest sens, premierul a dat spre exemplu compania Tarom.

Citeste continuarea pe site-ul sursa Fres24.ro

Loading