DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Salvare pe sfert, misiune ratată din start. Tragedia de la Constanţa ar fi putut fi evitată dacă pompierii nu plecau cu 15 minute întârziere

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Tragedia de la Constanţa scoate la lumină un adevăr dureros: femeia care s-a aruncat de la balconul apartamentului in flacari putea trai dacă pompierii nu plecau cu 15 minute întârziere în misiune. O confirmă chiar şefii ISU care astăzi au mai făcut o descoperire: în oraş mai era o maşină cu nacelă, dar e stricată de un an şi până acum nimeni nu a încercat să o repare.

De o zi şi o noapte a fost nevoie ca şefii din inspectoratul pentru situaţii de urgenţă să ajungă la o concluzie şi să recunoască: maşina de pompieri cu scară a plecat la aproape un sfert de oră după primul apel la 112. 23 de oameni au anunţat incendiul de la blocul din centrul oraşului şi au cerur ajutorul.

ISU Dobrogea: Momentul anunţării din dispecerat este ora 9.17 cu aproximaţie. Timpul până când echipajul a fost alertat nu este explicat de cel de serviciu de la detaşamentul Palas.

O tragedie neevitată, explicaţii tardive

Cu alte cuvinte, pompierii de la detașament au avut nevoie de fix 13 minute ca să iasă cu singura autoscara din oraș pe poarta unității. Alte 12 minute a durat drumul prin Constanţa. Femeia căzuse deja de cinci minute. Practic, tragedia s-a întâmplat când salvatorii erau încă în staţie.

Ieri, autorităţile au avut o altă versiune: Autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 9.27. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 9.25.

Explicaţia? Raed Arafat: “Să nu plece la timp sunt două explicaţii: o problemă tehnică, iar aici ştiu că nu a fost sau o neglijenţă, adică cineva care nu şi-a executat mai departe prerogativele misiunii lui”.

Continuarea pe ObservatorNews.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde