Șase școli și un liceu din Capitală au trecut la scenariul roșu. Care este cauza

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Deși multe școli s-au redeschis pe data de 8 februarie, iar elevii se pot prezenta fizic la ore, nu se poate întâmpla astfel cu toate unitățile de învățământ. Din cauză că infrastructura nu poate asigura respectarea normelor anti-Covid, șase școli și un liceu din Capitală au revenit la scenariul roșu, adică la predarea online. Decizia a fost luată, luni, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Șase școli și un liceu din Capitală au trecut la scenariul roșu. Care este cauza

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, ca șase școli și un liceu din Capitală să revină la scenariul roșu. Acest lucru înseamnă că elevii și profesorii vor desfășura orele tot online, din cauză că infrastrucura nu poate asigura respectarea normelor de protecție împotriva coronavirusului, transmite Digi 24.

Mai exact, este vorba despre: Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” , Şcoala Gimnazială nr. 124,  Şcolile gimnaziale nr. 59, „Sfinţii Constantin şi Elena”, „Adrian Păunescu”, nr. 197 şi „Sf. Andrei”.

Alte școli vor face ore conform scenariului 2

De altfel, CMBSU a mai decis ca Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Grădiniţa nr. 185 şi Grădiniţa nr. 35 să treacă de la scenariul roșu la scenariul 2. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a comunicat faptul că încetat motivele care nu permiteau decât predarea online. Conform scenariului 2, elevii din ultimul an din învățământul profesional și postliceal, dar și preșcolarii și elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, se vor putea prezenta fizic la ore, dar vor trebuie să respecte cu rigurozitate normele de protecție anti-Covid19.

Totodată, CMBSU a mai transmis că se fac toate eforturile necesare pentru rezolvarea lucrurilor care au dus la predarea online în unele unități de învățământ, astfel încât orele să de desfășoare tot cu prezență fizică.

„Îi asigurăm pe elevi și părinți că, odată cu eliminarea factorilor care au generat aceste măsuri, vom face demersurile necesare reluării activităților didactice care permit prezența fizică în sălile de clasă”, precizează CMBSU.

Sursa Redactia.ro

RECLAMA 8

Loading