DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Scandal de spionaj în Marea Britanie: Telefonul fostului premier Liz Truss, piratat de agenți ruși

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Telefonul personal al lui Liz Truss – inclusiv mesajele private pe care le-a schimbat cu Kwasi Kwarteng – a fost piratat de agenți suspectați că lucrează pentru președintele Vladimir Putin, au dezvăluit Glen Owen și Dan Hodges de la The Mail on Sunday.

Se crede că agenții ruși au obținut acces la detalii ultrasecrete ale negocierilor cu aliați internaționali cheie, precum și la mesaje care îl criticau pe premierul de atunci Boris Johnson.

Sursele au declarat că au fost descărcate mesaje cu vechime de până la un an, iar hackerul nu a fost descoperit până la campania pentru conducerea Partidului Conservator din vară.

Telefonul ei ar fi fost compromis în perioada în care Truss era ministru de externe, dar detaliile au fost ascunse de Johnson și de secretarul de cabinet Simon Case, care a ordonat trecerea chesiunii sub tăcere.

O sursă a declarat pentru ziar că telefonul a fost atât de grav compromis încât a fost plasat acum într-un seif într-o locație guvernamentală securizată.

De asemenea, se crede că mesajele piratate ar fi inclus discuții extrem de sensibile cu miniștrii de externe internaționali de rang înalt despre războiul din Ucraina.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 84 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos