DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Scandal imens între Ungaria și România! Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis într-o scrisoare a președintelui maghiar

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Președintele Ungariei, Janos Ader, i-a transmis vineri, președintelu Klaus Iohannis, o scrisoare, prin care îi cere acestuia să ia măsuri în baza obligaților pe care România și le-a asumat.

Președintele Ungariei, Janos Ader, i-a transmis vineri, președintelu Klaus Iohannis, o scrisoare, prin care îi cere acestuia să ia măsuri în baza obligaților pe care România și le-a asumat. Astfel, Ader îi cere lui Iohannis să ia măsuri, în baza obligaţiilor asumate prin acorduri de mediu bilaterale şi internaţionale, împotriva poluărilor repetate dinspre România ale cursurilor de apă din Ungaria, transmite MTI.

În scrisoare, președintele Ungariei afirmă că sectorul ungar al râului Someş a fost poluat recent cu metale grele provenite de la mine abandonate din nordul României. Conform MTI, autorităţile ungare au fost alertate joi în legătură cu poluarea de pe Someş.

De asemenea, în scrisoare, Janos Ader afirmă că nivelurile concentraţiilor de zinc, cupru şi cadmiu sunt încă ‘peste cele acceptabile’. Deşi nu se cunoaşte deocamdată impactul pe care poluarea actuală îl va avea asupra calităţii apei, a florei şi faunei râului, ‘ne confruntăm cu a nenumărata situaţie de poluare a apei dinspre România’, mai spune preşedintele Ungariei, menţionând că dezastre similare s-au mai produs în anii 2000, 2013 şi 2018, când reziduuri toxice de la mine abandonate din România au ajuns în cursuri de apă din Ungaria.

‘Sunt convins că trebuie să rezolvăm fără întârziere această situaţie periculoasă’, declară Janos Ader, arătând că ecosistemele râurilor din Ungaria au fost ‘extrem de fragile de la deversarea devastatoare de cianuri din anul 2000’.

‘Obligaţii reciproc convenite’ în baza acordurilor internaţionale oferă căi legale ‘de a lua o poziţie fermă contra poluatorilor’ şi de a preveni daune suplimentare pentru mediu, mai spune Janos Ader în scrisoarea sa.

Ungaria o să îşi producă singură cantitatea de măşti necesară în lupta cu pandemia

Compania maghiară Vajda-Papír a pus în funcţiune, în localitatea Dunaföldvár, o linie modernă de producţie, care va realiza zilnic un milion de măşti medicale de bună calitate, a anunţat ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, la inaugurarea acestei linii de producţie, conform mti.hu

În comunicatul de miercuri al Ministerului Finanţelor, ministrul Mihály Varga a subliniat faptul că investiţiile în industria sănătăţii vor face posibil ca Ungaria să îşi poată asigura singură cantitatea necesară de măşti şi vor contribui la relansarea economiei maghiare.

Sursa: capital.ro

 103 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos