DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Scandal în Parlament. Ludovic Orban dă în judecată conducerea Camerei Deputaților: ‘Pentru că pur şi simplu îşi bate joc de Constituţie’

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Deputatul neafiliat Ludovic Orban a declarat, marţi, că a decis să dea în judecată Biroul permanent al Camerei Deputaţilor pentru că a refuzat constituirea grupului parlamentar al deputaţilor independenţi de dreapta.

“Am luat decizia să dau în judecată conducerea Camerei Deputaţilor, Biroul permanent, pentru că pur şi simplu îşi bate joc de Constituţie, de deciziile Curţii Constituţionale şi de Regulamentul Camerei. Grupul deputaţilor independenţi de dreapta, format din 15 deputaţi, a fost anunţat, conform procedurilor regulamentare, încă de la începutul sesiunii trecute. Biroul permanent a trimis informarea pe care le-am transmis-o către Comisia juridică, iar aceasta nici până astăzi nu s-a pronunţat. De fapt, a fost un tertip pentru a nu se pronunţa asupra constituirii grupului parlamentar al deputaţilor independenţi de dreapta, adică cei 15 parlamentari care sunt singurii parlamentari care mai respectă contractul cu alegătorii din alegerile din 6 decembrie 2020”, a spus Orban la Palatul Parlamentului, scrie AGERPRES.

El a adăugat că cei 15 deputaţi independenţi “au votat sistematic” împotriva oricărei creşteri de taxe şi impozite, au votat pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, au votat pentru desfiinţarea Secţiei speciale din Justiţie şi au votat împotriva “oricărei pomeni care este dată către oameni care nu vor să muncească”.

“Majoritatea parlamentară, în mod abuziv, refuză dreptul de asociere care este consfinţit de Constituţie al unor parlamentari care au dreptul să reprezinte sutele de mii de cetăţeni care le-au acordat votul”, a menţionat acesta.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde