DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Scenariu sumbru în Europa – Ce e mai rău urmează să vină: Recesiune, inflație, frica la apogeu

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

La 2,1% s-a situat creșterea economică în zona euro în trimestrul al treilea, potrivit datelor preliminare publicate ieri de Eurostat. De subliniat că încă nu există date preliminare pentru Grecia și nici pentru o serie de alte țări, prin urmare, estimările preliminare ale PIB-ului se bazează pe date care sunt incomplete și care sunt supuse revizuirilor ulterioare.

Mai exact, în trimestrul al treilea din 2022, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,2% atât în zona euro, cât și în UE, comparativ cu trimestrul precedent.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 2,1% în zona euro și cu 2,4% la nivelul UE în trimestrul al treilea din 2022, după rata de creștere de 4,3% înregistrată în ambele zone în trimestrul precedent, relatează publicația economică elenă Oikonomikos Tachydromos citată de Rador.

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date pentru al treilea trimestru din 2022, Suedia (+0,7%) a înregistrat cea mai mare creștere față de trimestrul precedent, urmată de Italia (+0,5%), Portugalia și Lituania (ambele +0,4%). Scădere a fost înregistrată în Letonia (-1,7%), precum și în Austria și Belgia (ambele cu -0,1%). Ratele anuale de creștere economică au fost pozitive pentru toate țările, cu excepția Letoniei (-0,4%)

Următoarea comunicare de date cu privire la creșterea economică din trimestrul al treilea este așteptată pe 15 noiembrie.

Scenariul sumbru

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 86 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos