Schimbări importante la Evaluarea Naţională şi BAC 2021. Ce se întâmplă cu simulările

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Pandemia a provocat schimbări importante în viețile noastre, iar mai multe domenii au fost afectate de-a lungul timpului din cauza acestei crize sanitare. Educația a fost cea care a trecut prin cele mai grele modificări și, în legătură cu acest domeniu, continuă să fie adoptate tot felul de decizii. Cât despre examenele naționale, autoritățile au anunțat noile reglementări de care elevii trebuie să țină cont.

Simulările pentru elevii în carantină

În curând, au loc simulările pentru Evaluarea Națională și pentru examenul de Bacalaureat 2021. La aceste simulări, prezența nu este obligatorie, însă majoritatea elevilor vor să participe pentru a-și testa cunoștințele acumulate până în acest moment, având în vedere că nu mai este mult până la examenele oficiale.

Totuși, există posibilitatea ca unii elevi să nu poată participa la simulări din cauza faptului că localitățile din care provin sunt carantinate, cu o rată de incidență a infectării de peste 6%. În acest context, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat din localitățile aflate în carantină vor putea fi reprogramate, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Această decizie a fost adoptată pentru a nu exista diferențe între cei care vin din zone carantinate și cei din scenarii verzi sau galbene. Astfel, fiecare inspectorat va decide care este data la care să susțină simulările. Ministrul Educației și-ar fi dorit ca toți elevii să poată merge la simulări, indiferent de zona din care provin, însă a fost nevoie de mai multe aprobări care nu au fost oferite.

„Nu trebuie să existe diferențe între cei care se află în localități carantinate, care au depășit pragul de 6 la mie rata de infectare și cei care se află în localități necarantinate scenariile verde, galben, roșu și care pot să susțină cu prezență fizică simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

În acest context, am completat de urgență ordinul de ministru care prevede organizarea acestor simulări în sensul în care vor putea fi posibile aceste simulări după ieșirea respectivei localități din carantină.

Pentru că ieșirea din carantină se va face succesiv, din păcate este ușor de înțeles că nu vor ieși toate localitățile în aceeași zi, în același timp, din carantină, repetarea simulării pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat se va face în mod descentralizat în funcție de organizarea fiecărui inspectorat județean.”, a declarat ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu.

Cum se desfășoară simulările

RECLAMA 8

Continua sa citesti pe Fresh24.ro

Loading