Se deschid școlile pe 8 februarie! Anunțul oficial al președintelui Klaus Iohannis

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Președintele a participat azi la o ședință alături de premier, ministrul Educației, ministrul Sănătății și alți experți, în cadrul căreia s-a discutat situația școlilor. În conferința de presă de după ședință, președintele a anunțat că școala începe de luni, 8 februarie. Astfel, elevii revin în bănci, însă totul depinde de localitatea din care provine fiecare și care este situația în acea zonă.

Școlile se redeschid pe 8 februarie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această seară că școlile se redeschid in data de 8 februarie. În urma unei ședințe la care au participat mai mulți experți în sănătate, precum și premierul, ministrul Educației sau ministrul Sănătății, s-a decis reluarea cursurilor față în față pentru majoritatea elevilor și cadrelor didactice.

Având în vedere că, la nivel european, majoritatea statelor deschid școlile, cu excepția a trei țări, președintele a decis că și în România poate fi reluată educația în mod fizic.

„Nu suntem singur în Europa, ne-am uitat să vedem ce fac alții. Putem constata că marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. Sunt foarte puține, doar 3 state care nu deschid școlile. În consecință, în unanimitate am decis: Începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală.”, a declarat președintele.

Președintele a explicat că revenirea copiilor în bănci depinde de situația epidemiologică din zona în care se află instituția de învățământ a acestora. Astfel, în localitățile aflate în scenariul verde, toți elevii vor merge la școală și inclusiv grădinițele vor fi deschise.

În cazul zonelor din scenariul galben, unde incidența este ceva mai mai mare și există cazuri active de coronavirus, copiii vor merge la grădiniță, iar școlile se deschid pentru elevii din clasele 1-4, copiii de clasa a 8-a și cei din clasa a 12-a, care se pregătesc de examenele naționale.

Articol Integral Huff.ro

Loading