Se închid școlile din Brașov. Orașul este la doar un pas de carantină totală

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Decizii de ultimă oră ale autorităților din Brașov. Din cauza ratei de infectare cu noul coronavirus, începând de joi, 18 martie 2021, toate școlile din Municipiul Brașov se închid, urmând ca elevii să continue cursurile în regim online.

De astăzi se închid școlile din Brașov

Începând de joi, 18 martie 2021, instituțiile de învățământ din municipiul Brașov se închid, iar elevii vor face ore în regim online, de acasă.

Măsura a fost luată de către Comitetul Județean Brașov pentru Situații de Urgență, după ce rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 6,12 raportat la mia de locuitori. Numărul de infectări cu virusul Sars Cov 2 a crescut alarmant în ultima perioadă.

Acesta este motivul pentru care autoritățile au decis nu doar închiderea școlilor, ci și a grădinițelor din Brașov, pentru a preveni răspândirea virusului.

Potrivit ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, în momentul în care rata incidenței dintr-o localitate depășește 6 raportat la mia de locuitori, instituțiile de învățământ se închid și cursurile se fac exclusiv online, fără a mai aștepta decizia Comitetului pentru Situații de Urgență în vederea carantinării acelei localități.

Andrea Neculau, Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov a declarat că este doar o chestiune de zile până când Brașovul va intra în carantină.

„Am aşteptat să vedem datele de peste weekend, când testăm mai puţin, dar vedem că incidenţa creşte în continuare. Braşovul va intra în carantină, nu stăm la discuţii. Este o chestiune de zile până când se va lua această decizie, la fel ca în cazul comunei Sânpetru”, a declarat Andrea Neculau.

Localități din județul Brașov care au intrat în scenariul roșu și respectă restricțiile impuse de autorități: Brașov, Bran, Codlea, Beclean, Hărman, Cristian, Ghimbav, Râșnov, Săcele și Ungra.

Teze suspendate în anul școlar 2020-2021

RECLAMA 8

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

Loading