Se închid școlile în Chiajna, județul Ilfov. Măsuri de ultima oră

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Autoritățile au decis în această seară să închidă școlile în localitatea Chiajna, județul Ilfov. Măsura a fost luată după ce rata de ifnectare în această comună a trecut de șase la mia de locuitori.

Măsură drastică în Chiajna, Ilfov. Școlile vor fi închise de mâine

Activitatea didactică care presupune prezență fizică va fi suspendată de mâine, 15 martie 2021 în Chiajna. Aici rata de infectare a depășit număruld e șase la mie, iar autoritățile s-au văzut nevoite să apeleze la această măsură drastică pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Instituția Prefectului – Județul Ilfov a anunțat că duminică a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată o hotărâre privind adoptarea modificării scenariului de funcționare pentru unitățile de învățământ din localitatea Chiajna, județul Ilfov.

Cursurile pentru elevii care au domiciliul aici vor fi ținute exclusiv online în următoarea perioadă, până la o nouă decizie a CJSU.

„Conform Hotărârii CJSU Ilfov nr. 26/14.03.2021, începând cu data de 15.03.2021, se suspendă activitatea didactică ce presupune prezență fizică la nivelul unităților de învățământ din localitatea Chiajna, ca urmare a depășirii ratei de incidență de 6/1000 locuitori. Pe perioada suspendării, procesul de învățământ se va desfășura online”, scrie în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov.

În tot județul Ilfov situația privind numărul de cazuri de infectări cu SARS COV 2 este îngrijorătoare.

Sursa Fresh24.ro

Loading