DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Se plimbau pe plajă și au găsit o piatră de 70.000 de dolari. Este unul dintre cele mai scumpe ingrediente în parfumerie

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Un cuplu din Marea Britanie, Gary și Angela Williams, au fost luați prin suprindere atunci când se plimbau pe plajă și au găsit o piatră urât mirositoare, care părea mai degrabă un ou de dinozaur. Au aflat mai târziu că au descoperit, de fapt, o piatră foarte rară și care valorează 70.000 de dolari. Totodată, au aflat că este unul dintre ingredientele esențiale unei parfumerii.

Se plimbau pe plajă și au găsit o piatră de 70.000 de dolari. Este unul dintre cele mai scumpe ingrediente în parfumerie

Pentru Gary și Angela Williams din Overton, Lancashire, o zi obișnuită, în care se plimbau pe plajă, s-a transformat într-una plină de mister. Au dat peste un obiect urât mirositor care aducea cu un ou de dinozaur. Mare le-a fost mirarea atunci când au aflat că dețin, de fapt, o piatră extrem de scumpă și rară, folosită în industria parfumeriei. Piatra valorează 70.000 de dolari, informează dailynews.ro.

Image result for cașaloți ambra cenusie

După o analiză mai îndelungată, Gary și Angela Williams au descoperit că piatra se numește Ambră Cenușie. Ambra Cenușie se formează în intestinul cașaloților și ajută la fixarea mirosurilor parfumurilor de lux.

Image result for ambra cenusie parfumerie

Cum pot crea cașaloții această piatră

Ambra Cenușie se formează în interiorul cașaloților îndată ce aceste mamifere înghit obiecte tăioase, iar intestinele lor secretă o substanță lipicioasă care nu permite ca mucoasa intestinală a lor să fie rănită. Cu timpul, aceste resturi se formează precum niște bulgări care sunt eliminați odată cu materiile fecale ale balenelor sau în timpul procesului de regurgitare. Ulterior, soarele este cel care le întărește și le dă aspectul dur.

CIteste continuarea pe Redactia.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde