DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Se prelungește anul școlar 2020-2021! Când iau elevii vacanță

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

În ultima perioadă, educația a suferit mai multe modificări importante. De când a început pandemia, domeniul acesta a fost cel mai afectat. Astăzi, autoritățile au decis că anul școlar 2020-2021 se va prelungi, după ce vacanța de primăvară va fi de o lună. Vezi când intră elevii în vacanța mare.

Anul școlar ar putea fi prelungit cu o lună

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că vacanţa de primăvară va fi prelungită, astfel încât aceasta să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox şi să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie, când vremea devine mai bună și oamenii încep să circule mai mult și are loc o relaxare nevoită. Astfel, elevii vor sta acasă în intervalul 4 aprilie-2 mai, pentur a reduce riscul de îmbolnăvire.
Din acest motiv, ministrul Educației a declarat că este nevoie de prelungirea semestrului al doilea. Inițial, se vorbea despre două săptămâni de prelungire, urmând ca școala să se încheie pe 2 iulie. Astăzi, 24 martie, ministrul a anunțat că propune prelungirea anului cu încă o săptămână astfel încât examenul de evaluare națională să poată începe pe 22 iunie, cum era stabilit.

“Eu între timp înțelegând că este o problemă justă cu prelungirea cu două săptămâni a vacanței de primăvară, mă gândesc să propunem o variantă alternativă, care să aibă la baza ce am propus ieri – adică vacanță de primăvară între 2 aprilie și 4 mai, adică să se facă puntea între cele două vacanțe de primvără, aceasta ar genera 2 săptămâni în plus. Dacă nu vrem să reducem semestrul doi, rămânem pe varianta de ieri.

Dacă totuși o să fie considerată preferabilă varianta reducerii semestrului doi doar cu o săptămână, atunci semestrul II se va încheia pe 25 iunie. Evaluarea Națională o lăsăm pe loc, de pe 22 iunie, Bacalaureatul la fel, dar reducem semestrul doi cu o săptămână, care poate fi recuparată în zile de sămbătă.”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Hotnews.

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

 159 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos