Se resetează jocurile în Orientul Mijlociu: Israelul și Emiratele Arabe Unite au semnat un acord istoric

Israelul şi Emiratele Arabe Unite au încheiat marţi un acord de liber schimb istoric, de mai multe miliarde de dolari, cel mai recent produs al acordului de normalizare a relaţiilor celor două ţări convenit în 2020, cunoscut sub numele de Acordurile Avraam, transmite Reuters.

Cu obiectivul declarat de creştere a comerţului bilateral anual la peste 10 miliarde de dolari în următorii cinci ani, acordul comercial este cel mai mare convenit de Israel cu o ţară arabă, informează News.ro.

Acesta acoperă 96% din comerţul dintre cele două ţări din Orientul Mijlociu, care anul trecut a ajuns la 885 de milioane de dolari, potrivit ministrului economiei din Israel.

Pentru a ilustra viteza şi amploarea comerţului dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel, care a avut loc de când cele două ţări doi au stabilit relaţii oficiale în august 2020, acea cifră bilaterală este de peste două ori volumul comerţului Israelului cu Egiptul în 2021, care a fost de 330 de milioane de dolari – iar Israelul şi Egiptul au un acord de pace în vigoare din 1979.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 86 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.