Se resetează ordinea mondială? Erdoğan solicită reformarea ONU: ‘Este imperios necesar!’ / motivele liderului de la Ankara

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan consideră că este necesară reformarea Consiliului de Securitate al ONU din cauza “instabilității” sale. Consiliul de Securitate, în opinia sa, “prinde soarta omenirii într-o capcană între cinci țări”.

“Ordinea actuală, care captează soarta omenirii între cinci țări, nu este sustenabilă. Este imperios necesar ca Consiliul de Securitate al ONU să fie reformat, cu o înțelegere incluzivă și cuprinzătoare”, titrează agenția Anadolu.

Context

Cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU sunt Marea Britanie, China, Rusia, Statele Unite și Franța. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat în martie 2022 că Consiliul de Securitate al ONU are nevoie de reforme. În decembrie, India a solicitat reforma Consiliului de Securitate, solicitând includerea țărilor din America Latină, Africa și Asia. În februarie, Ministerul japonez de Externe a declarat că este necesară reformarea Consiliului de Securitate și, de asemenea, a acuzat Rusia că a abuzat de statutul de membru permanent al Consiliului de Securitate.

În contextul războiului din Ucraina, unele țări au solicitat în mod repetat excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU. Statele Unite au susținut că nu au văzut încă o astfel de oportunitate. Biroul Secretarului General al ONU consideră că astfel de apeluri “nu contribuie la pace”.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *