DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Se schimbă buletinele din luna august. Cum va arăta noua carte de identitate și ce vor putea face de acum românii cu ea

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Anul 2021 este anul schimbării din foarte multe puncte de vedere. Pe lângă faptul că se ia în calcul impunerea unui pașaport de vaccinare anti-covid, românii trebuie să știe că și buletinele lor urmează să fie schimbare.

Cel mai probabil noua carte de identitate electronică va fi disponibilă în luna august a acestui an, iar conform ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, noul tip de buletin va oferi posibilitatea semnăturii electronice.

Cum va arăta noul buletin

Ministrul a precizat că noul tip de buletin va oferi identificarea digitală a persoanei care îl deține și de asemenea, va oferi și posibilitatea unei semnături electronice cu ajutorul ei.

“Aceşti paşi legislativi, cum ar fi adoptarea regulamentului privind identificarea la distanţă, sunt în curs de a fi legiferaţi în Parlament, aşa că putem fi optimişti că în luna august vom putea beneficia de această nouă carte de identitate, care să aibă dublu rol, atât identificarea digitală, cât şi posibilitatea de a semna electronic cu ajutorul ei”, a afirmat ministrul în cadrul unei dezbateri privind strategiile guvernamentale de digitalizare.

De ce are nevoie România de o nouă carte de identitate

Decizia de modificare a cărților de identitate vin în contextul în care este nevoie de mai mult transparență în domeniul digitalizării. În acest mod nu vor mai exista suspiciuni, sau povești, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, mai spune ministrul.

Citeste continuarea pe Voxbiz.ro

 157 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos