DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Se schimbă structura anului școlar! Elevii iau mai târziu vacanță

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Educația a fost cel mai afectat domeniu. De la izbucnirea pandemiei, au fost făcute numeroase schimbări în ceea ce-i privește pe elevi și se pare că lucrurile nu rămân așa și modificările continuă să aibă loc. Ministrul Educației a explicat că anul școlar s-ar putea prelungi, însă totul depinde de mai multe condiții.

În ce condiţii s-ar putea prelungi anul şcolar

Ministrul Educației a explicat în ce condiții s-ar putea modifica structura anului școlar 2021-2022. Astfel, Sorin Cîmpeanu a declarat că, în condițiile în care elevii, profesorii și părinții vor vrea ca structura să fie modificată, Ministerul Educației va susține această inițiativă și nu va interveni în acest proces.

Dacă alte părți nu intervin, ME nu va mai face nicio modificare, pentru că structura anului școlar viitor este deja stabilită și cunoscută de toată lumea. Astfel, dacă oamenii sunt de acord, din septembrie 2022, anul școlar se va prelungi.

„Dacă din consultări reiese din partea tuturor – elevi, profesori, părinţi – că se doreşte o extindere a anului şcolar, chiar a anului şcolar 2021 – 2022, Ministerul Educaţiei (ME) va susţine această iniţiativă, dar să există o dorinţă unanimă a tuturor celor implicaţi.

Structura anului şcolar 2021-2022 o ştim. Dacă vrem să modificăm ceea ce ştim, ME nu va avea iniţiativa de modificare, dar dacă ei vor avea iniţiativa, ME va susţine.

Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul şcolar următor, dorim să punem în discuţie şi să extindem perioada de şcoală din septembrie 2022. Asta da”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Mai multe organizaţii ale elevilor şi părinţilor cer un număr minim de zile într-un an calanderistic. Ele cer ca anul şcolar să înceapă de la 1 septembrie și elevii să stea mai mult la școală.

Testarea elevilor în școli

Citeste articolul integral pe Fresh24.ro

 183 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos