Se schimbă totul! Niciun pensionar nu va mai primi banii cash prin Poștă! Cum vor intra în posesia pensiilor de acum

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Este doar o chestiune de timp până când modul de distribuire a pensiilor se va schimba complet. Cei care vor întâmpina cele mai multe probleme vor fi probabil pensionarii din mediul rural, obișnuiți să-și primească banii cash de la poștaș în fiecare lună. Autoritățile vor să pună la punct un sistem prin care toți cei vizați să-și poată încasa pensia de pe card. Se dorește amplasarea unor bancomate pe raza comunelor sau satelor.

Directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu este cel care a vorbit despre această schimbare care se pune deja la punct. Acesta este de părere că este singura soluție și că pe termen mediu oricum se va ajunge în acest punct. Nu sunt prea multe state în care pensiile să fie distribuite prin Poștă, dar România este codașă când vine vorba de digitalizare.

Când ar urma să intre în vigoare noul sistem de distribuire a pensiilor

„Practic, compania a avut foarte mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu mai aveau termene de judecată, nu se mai trimiteau cereri de chemare în judecată, citaţii ş.a.m.d. De asemenea, ANAF-ul nu mai trimitea somaţii, nu mai demara proceduri de executare silită. Suntem conştienţi că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu şi de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supravieţuiri reale a Poştei Române, să rămână un jucător important pe această piaţă”, a declarat Horia Grigorescu.

Directorul general al Poștei Române spune că rezultatele acestei modificări vor fi vizibile peste doi sau chiar trei ani. Deja lucrurile se mișcă, însă ținând cont la cum evoluează lucrurile este posibil ca acest termen să nu fie chiar realist și să se prelungească totul. Sunt puține exemple de proiecte implementate în timpul indicat în România.

„Compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poştei Române să doteze localităţile rurale şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale.

Rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 2-3 ani. Vorbim şi de constituirea de conturi poştale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare.Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar şi în sprijinul companiei, în supravieţuirea şi reconstruirea acestei companii în viitor„, a mai declarat Horia Grigorescu, pentru Profit.ro.

Citeste continuarea pe Voxbiz.ro

RECLAMA 8

Loading