DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Se schimbă vârsta de pensionare! Până la ce vârstă putem lucra

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Raluca Turcan a făcut un anunț important pentru toți românii, în special pentru cei care se apropie de vârsta de pensionare. Astfel, Ministerul Muncii pregătește un proiect de lege care să dea opțiunea pensionării la vârsta de 70 de ani, pentru cei care doresc acest lucru. Ce a spus, însă, despre cumularea salariului cu pensia.

Vârsta de pensionare posibilă: 70 de ani

Ministrul Raluca Turcan a adus vești bune pentru români. Conform declarațiilor sale, Ministerul Muncii pregătește un proiect de lege prin care să le ofere românilor posibilitatea pensionării la vârsta de 70 de ani. Dacă cineva vrea să muncească mai mult, ar putea s-o facă până la vârsta de 70 de ani, dacă proiectul va fi aprobat.

„Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi – să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea, după vârsta standard de pensionare, între pensie şi salariul la stat”, a spus Turcan într-o conferință de presă.

Totuși, Turcan a avut și o veste proastă pentru români. Deși angajații din sistemul de stat vor putea să aleagă dacă se pensionează la termen sau continuă să lucreze până la 70 de ani, ei nu vor putea cumula salariul cu pensia. Astfel, trebuie să aleagă strict între salariul pe care îl primesc de la muncă sau pensia de la stat.

Sursa articol Huff.ro

 472 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos