Se strânge lațul în jurul lui Olaf Scholz în mega scandalul financiar de aproape 50 de milioane de euro: opoziția germană pune tunurile pe cancelar

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Cel mai mare grup de opoziție din Bundestag va milita pentru înființarea unei comisii în prima sesiune de după Paște, a anunțat marți vicepreședintele grupului parlamentar, Mathias Middelberg. E vizat în acest scandal rolul cancelarului Olaf Scholz (SPD) în jurul Băncii Warburg, relatează publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z.).

Politicianul CDU l-a acuzat pe Scholz că s-a sustras în mod constant interogatoriului cu privire la acest scandal, de exemplu în comisia de finanțe. Cu ajutorul comisiei de anchetă, CDU și CSU doresc acum să clarifice contextul în care administrația fiscală din Hamburg gestionează creanțele fiscale provenite din tranzacțiile băncii private în general și rolul Scholz în această chestiune în mod particular.

Întâlniri cu bancheri

Cancelarul, care era primar al orașului la acea vreme, neagă că ar fi exercitat vreo influență. El însă nu își poate aminti detalii despre discuțiile și întâlnirile sale cu acționarii Warburg Bank, Christian Olearius și Max Warburg, în 2016 și 2017. La acea vreme, se punea problema dacă banca trebuia să achite o datorie fiscală de 47 de milioane de euro.

Grupul parlamentar al Uniunii a dorit să-l interogheze pe Scholz în ianuarie în Comisia de finanțe cu privire la modul în care administrația financiară din Hamburg a gestionat administrația financiară din Hamburg cu Warburg Bank. În opinia lor, motivul a fost reprezentat de declarațiile diferite ale lui Scholz într-un interogatoriu anterior din acest organism și din comisia de anchetă a Parlamentului din Hamburg cu privire la problema banilor. Coaliția a împiedicat interogatoriul acestuia în mod repetat cu argumentul că „totul a fost spus”.

citeste integraal pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *