Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet a ieșit la lumnină: ‘Nu s-a încercat în nicio secundă mușamalizarea acestui eveniment, din contră, cred că suntem primii interesați de soluționarea cazului și de dispunerea măsurilor legale’

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a vorbit despre cazul minorelor lovite cu mașina pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei, incident în urma căruia una dintre victime a murit. Oficialul susține că polițistul care se afla la volan s-ar fi aflat în misiune, însă nu într-o misiune urgentă, precum și că „nu s-a încercat în nicio secundă mușamalizarea acestui eveniment”. Totodată, el a spus că nu se justifica viteza cu care circula agentul respectiv.

Fii la curent cu noutățile

Evenimentul s-a produs joi, pe Bulevardul Laminorului din cartierul Bucureștii Noi. În urma impactului, o fetiță în vârstă de 13 ani a murit, iar o altă, de 11 ani, a fost transportată la spital. Polițistul care le-a lovit cu mașina a fost plasat vineri sub control judiciar.

„Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă”, susține șeful Poliției Capitalei

„Procurorul care a făcut astăzi declarații a afirmat că polițistul nu era în misiune. Doresc să clarificăm această situație, respectiv faptul că polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă. Poliția Capitalei a transmis astăzi, în jurul orei 17, un răspuns la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, prin care am informat faptul că polițistul se afla în misiune, desfășurând activități specifice polițienești. De altfel, unitatea de Parchet a și emis un comunicat de presă prin care a informat opinia publică despre faptul că polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența sau să justifice folosirea semnalelor luminoase”, a declarat Bogdan Berechet.

Polițiștii, susține oficialul, sunt primii interesați de soluționarea cazului și de dispunerea măsurilor legale.

Citeste integral pe Bugetul

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.