DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Serghei Şoigu i-a dat raportul lui putin: Mobilizarea celor 300.000 de rezervişti s-a încheiat, circa 82.000 sunt deja în Ucraina

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri încheierea mobilizării parţiale decretate pe 21 septembrie de preşedintele Vladimir Putin pentru consolidarea armatei ruse în campania militară împotriva Ucrainei, relatează agenţiile AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

Dintre cei 300.000 de rezervişti convocaţi, aproximativ 82.000 au fost deja trimişi în Ucraina pentru a participa la ”operaţiunea militară specială”, l-a informat ministrul Serghei Şoigu pe preşedintele Putin la o reuniune de unde televiziunea rusă a transmis imagini.

Aproximativ jumătate dintre rezerviştii trimişi în Ucraina au fost deja desfăşuraţi în unităţi militare combatante, ceilalţi fiind în continuare în instrucţie în zona de conflict.

Cei aproximativ 218.000 de rezervişti care nu sunt în Ucraina desfăşoară de asemenea în prezent activităţi de instrucţie militară, a mai precizat Şoigu.

”Nu este prevăzută nicio sarcină suplimentară”, a adăugat acesta, promiţând astfel că nu se are în vedere vreo altă mobilizare în perioada următoare, dar a adăugat că vor fi recrutaţi în continuare voluntari şi soldaţi pe bază de contract.

”Doresc să le mulţumesc tuturor celor care au intrat în rândurile forţelor armate”, a reacţionat Putin. ”Mulţumesc pentru această loialitate faţă de datorie, pentru acest patriotism”, a mai spus el în discuţia cu Şoigu, acesta din urmă susţinând că au fost ”soluţionate” şi problemele de echipare a rezerviştilor, după ce au ieşit la suprafaţă deficienţe de acest fel.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 90 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos