Serviciile secrete spun că Belarus e pe cale să intre în război cu Ucraina. A sporit numărul oamenilor înarmaţi la graniţă, o rafinărie a fost golită complet

În orașul belarus Mozyr, situat în apropierea graniței cu Ucraina, se observă în ultimele zile o activitate neobişnuită, experţii anticipând că se pregătește probabil pentru posibila intrare în război a Belarusului cu Ucraina.

Canal 24, citând surse din serviciile secrete din Ucraina, a relatat joi că în Mozyr s-a semnalat o efervecenţă neobișnuită: un număr mare de oameni înarmați au intrat cu o zi înainte în oraş, îndreptându-se către rafinăria locală. Ulterior, combustibilul a fost scos evacuat în totalitate din rafinărie.

Este posibil ca astfel de măsuri să fie cauzate de temerea conducerii din Belarus de a rămâne fără combustibil în cazul unui bombardament asupra rafinăriei.Evacuarea propriu-zisă a oamenilor din Mozyr a început după data de 20 iunie, scrie presa ucraineană. „Oamenii bogați au început să-și evacueze familiile în străinătate sau în nordul Belarusului. Casele au fost golite, cei care au plecat au luat cu ei bunurile de valoare și bijuteriile”, mai relatează postul TV.

CITESTE INTEGRAL PE ROMANIATV

 98 Total vizualizari,  6 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.