Situație disperată în Guvern! Executivul va reduce drastic cheltuielile pentru a acoperi deficitul bugetar uriaș. Ce planuri are ANAF

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Coaliţia de guvernare a decis, marţi, în şedinţa de la Palatul Victoria, reducerea cheltuielilor bugetare cu 20 de miliarde de lei, în urma colectării slabe la bugetul de stat, dar fără a tăia de la investiţii.

Printre măsurile discutate în vederea reducerii cheltuielilor se află diminuarea numărului de membri din Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat şi reducerea valorii indemnizaţiilor de şedinţă, pentru ca guvernul să se încadreze în deficitul bugetar.

Ministrul Finanţelor a făcut în şedinţa coaliţiei o prezentare a situaţiei economice, arătând că există o colectare mai mică la bugerul de stat, sub ţinta asumată de ANAF. Astfel, din luna septembrie, suma care a a rămas necolectată a fost de 5 miliarde de lei, potrivit News.ro.

Coaliţia a decis  reducerea cheltuielilor bugetare cu 20 de miliarde de lei, dar fără a tăia de la investiţii.

Astfel, măsurile discutate vizează reducerea numărului de membri din Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat şi reducerea valorii indemnizaţiilor de şedinţă.

În paralel se vor lua şi măsuri de creştere a colectării taxelor, accizelor. Coaliţia a fost de acord cu măsurile propuse de Ministerul de Finanţe.

citeste integral pe rtv

RECLAMA 8

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *