Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru toți elevii. Orele pierdute se recuperează în vacanța de primăvară

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

În ultima vreme, s-a discutat tot mai mult despre domeniul educației și au avut loc numeroase schimbări în această direcție, care i-au bulversat pe elevi. Anul școlar 2020-2021 este cu adevărat o provocare, iar autoritățile trebuie să găsească soluții prin ca educația să nu mai fie afectată și se pare că deja au început. Astfel, Sorin Cîmpeanu anunță că materia pierdută ar putea fi recuperată în vacanța de Paște.

Ore remediale în vacanță

De când a izbucnit pandemia, elevii au pierdut multe noțiuni și se văd efectele schimbărilor. Din acest motiv, autoritățile responsabile de gestionarea acestei crize sanitare s-au gândit că ar trebui ca orele pierdute să fie recuperate la un moment dat. Sorin Cîmpeanu anunță că orele remediale ar putea avea loc chiar în timpul vacanței de primăvară, dacă profesorii, elevii și părinții sunt de acord cu această măsură.

”Am analizat împreună cu cu specialiștii și hotărârile CNSU și ordinele de ministru, comune sau nu, și cred că acolo unde se va dori, dacă se fac meditații în vacanță s-ar putea să se dorească și ore remediale pe parcursul vacanțelor, acolo unde profesorii părinții și elevii sunt de acord cu acest lucru.

Analizăm, tocmai de aceea nu am semnat încă ordinul de ministru, analizăm posibilitatea de a permite derularea orelor remediale inclusiv pe perioada vacanței de primăvara. Orele remediale se fac fizic”, a spus Cîmpeanu.

Cât despre examenele finale, ministrul Educației anunță că acestea se vor derula cu prezență fizică și pandemia nu va afecta în niciun fel organizarea lor. Mai mult, Cîmpeanu a spus ferm că se păstrează data stabilită inițial.

Citeste continuarea pe Huff.ro

Loading