Sorin Cîmpeanu, despre cum va fi școala după pandemie: „Nu va mai fi la fel!”

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Pandemia ne-a schimbat complet viețile și ne-a obligat să ducem un alt mod de viață. Educația este unul dintre domeniile care a trecut prin cele mai multe schimbări de la începutul pandemiei. După ce se termină această criză sanitară, toți se întreabă cum vor arăta din nou școlile și ce se va întâmpla cu elevii. Despre aceste aspecte a vorbit ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cum vor arăta școlile după pandemie

Deși toți ardem de nerăbdare să revenim la viața obișnuită, nu ne gândim cât de schimbată va fi ea după pandemie. La astfel de schimbări se așteaptă ministrul Educației și în ceea ce privește școala, care nu va mai arăta deloc ca înainte.

Sorin Cîmpeanu se gândește că elevii se vor fi obișnuit atunci deja cu modul de învățare online și le va fi mai ușor să utilizeze tot felul de echipamente IT, se va merge mult pe digitalizare și profesorii vor fi mai pregătiți, având în vedere că au trecut prin multe schimbări de-a lungul timpului, încă din martie 2020.

”După ce vom fi încheiat această perioadă de criză pandemică, și cu siguranță o vom încheia, sperăm, cu toții, cât mai curând, cine își imaginează că școala își va reveni exact în momentul în care pandemia a găsit școala, momentul martie 2020, se înșeală.

Nu va mai fi la fel. Se va merge mai mult pe partea de digitalizare, se va merge mai mult pe partea de predare online, dar predare online acolo unde sunt întrunite condițiile și mă refer aici la conectivitate, mă refer la disponibilitate de echipamente IT și mă refer, foarte important, la profesori pregătiți să predea online”, a spus Ministrul Educației.

Citeste continuarea pe Huff.ro

Loading