Sorin Cîmpeanu, despre închiderea școlilor: “Vom genera noi pierderi în educație!”

Sistemul educativ continuă să treacă printr-o mulțime de modificări încă de la începutul pandemiei și se pare că nu se oprește aici sesiunea de schimbări. Din cauza numătului mare de infectări din anumite zone, școlile continuă să fie închise pentru a preveni răspândirea virusului. Deși nu a fost luată o decizie la nivel național, ci doar acolo unde situația o permite, Sorin Cîmpeanutransmite încă o dată că școlile trebuie închise ultimele, doar dacă este necesare.

Școlile ar trebui închise ultimele

Sorin Cîmpeanu transmite încă o dată că școlile trebuie închise ultimele, „doar dacă situația epidemiologică o impune”. Ministrul Sănătății susține că au fost efectuate studii importante, care arată că mai mulți copii care învață în mediul online sunt infectați cu covid-19, comparativ cu cei care merg la școală în regim fizic. 

Mai mult, ministrul a explicat că închiderea școlilor nu dă rezultate, fără aplicarea altor măsuri importante. De asemenea, Sorin Cîmpeanu susține că în școli se respectă foarte bine regulile, comparativ cu alte zone și riscul aici nu este la fel de mare ca în comunitate, motiv pentru care școlile ar trebui închise doar în situații extreme, pentru că oricum au suferit modificări drastice.

“Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile.”, a declarat ministrul.

Cum merg elevii din localitățile carantinate la școală

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

 223 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.