Sorin Oprescu află marți dacă scapă din închisoarea din Grecia

Sorin Oprescu află marți dacă scapă sau nu de închisoare în Grecia. Judecătorii au amânat procesul pentru astăzi.

Procesul privind extrădarea lui Sorin Oprescu se va relua în jurul orei 9:00. Ședința de luni a durat aproximativ șase ore, până spre finalul programului Curții de Apel din Grecia, iar judecătorii au decis să amâne ședința pentru dimineața zilei de astăzi. Vor fi audiați atât Sorin Oprescu, cât și partenera lui de viață.

Au fost audiați mai mulți martori, mai mulți experți în drept internațional și în drept românesc, printre aceștia și un profesor de drept de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, un avocat și un fost judecător al Curții Constituționale din România. Aceștia au vorbit despre problemele sistemului judiciar din țara noastră.

Avocatul lui Sorin Oprescu a încercat să le explice magistraților eleni că Sorin Oprescu a avut parte de o judecată nedreaptă în țara noastră și nu ar trebui să fie extrădat. Printre argumentele aduse de apărători s-a numărat și faptul că la Curtea de Apel unde s-a dat sentința finală în dosarul lui Sorin Oprescu, vorbim de Curtea de Apel din România, unul dintre judecători, cel care a și înclinat balanța spre condamnarea lui Sorin Oprescu, nu ar fi audiat martorii, așa cum cere procedura și nu s-ar fi uitat peste probele din dosar, dând o sentință ”în orb”.

CITESTE INTEGRAL PE ROMNIATV

 74 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.