DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Spania devine punct fierbinte pentru aderarea României la Schengen: Demers special pentru urgentare

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Europarlamentarul Victor Negrescu a realizat în aceste zile o vizită de lucru la Madrid pentru a discuta cu oficialii spanioli despre preşedinţia Spaniei la Consiliul UE din al doilea semestru al anului şi includerea aderării României la spaţiul Schengen printre priorităţile mandatului, anunţă eurodeputatul într-un comunicat oficial. El afirmă că din păcate, faptul că la viitorul Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne, din 9-10 martie, acest subiect nu a fost inclus pe ordinea de zi ridică multe semne de întrebare şi poate reprezenta o problemă, întrucât un nou vot trebuie pregătit temeinic şi ţine de România să creeze un nou moment în care să existe susţinere pentru o astfel de decizie favorabilă, scrie News.ro.

Negrescu spune că a purtat discuții la nivel înalt

”Am discutat cu mai mulţi oficiali spanioli despre includerea aderării României la spaţiul Schengen în contextul în care Spania va deţine preşedinţia Consiliului UE în a doua partea a acestui an şi în cadrul căreia va organiza cel puţin două Consilii de Justiţie şi Afaceri Interne. Una dintre cele mai importante discuţii a fost cu secretarul de stat responsabil de domeniul afacerilor europene şi de viitoarea preşedinţie spaniolă la Consiliul UE, Pascual Navarro Ríos, şi am primit asigurări că Spania acordă o atenţie sporită acestui subiect. Sunt convins că, dacă în aceste prime luni ale anului reprezentanţii României vor fi mai incisivi şi profesionişti în abordare, există premisele unui rezultat pozitiv sub preşedinţia spaniolă”, a transmis europarlamentarul.

Negrescu afirmă că a mizat în aceste discuţii pe faptul că familia social-democrată europeană a fost singura care a susţinut în unanimitate aderarea României la spaţiul Schengen şi împreună cu conducerea Partidului Social Democrat au decis să continue demersurile, chiar dacă subiectul nu este gestionat de miniştrii noştri, pentru că acest obiectiv este central pentru ţara noastră.

”De altfel, premierul social-democrat, Pedro Sanchez, a susţinut în mod public aderarea României la spaţiul Schengen, ceea ce confirmă bunele intenţii ale partenerilor noştri spanioli”, a precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde