SUA au confiscat iahturile liderului de la Kremlin

SUA confiscă iahtul cu care s-au plimbat anul trecut Putin și Lukașenko. Noi sancțiuni împotriva oficialilor și oligarhilor ruși

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a anunţat o nouă rundă de sancţiuni împotriva Rusiei, vizând o companie de administrare a iahturilor şi pe proprietarii săi, descriindu-i ca parte a unui sistem corupt care permite elitelor ruse şi preşedintelui Vladimir Putin să se îmbogăţească. Compania Imperial Yachts, deţinută de Evgeniy Kochman, dar şi Maria Zaharova, miliardarul Alexei Mordashov şi violoncelistul Serghei Roldugin, vechi prieten al preşedintelui rus, sunt vizaţi de noile sancţiuni, relatează The New York Times.

Imperial Yachts, companie care furnizează servicii în industria iahturilor cu sediul în Monaco, este deţinută de Evgeniy Kochman, născut la Moscova. Departamentul de Trezorerie a precizat că Evgeniy Kochman şi compania sa furnizează servicii în industria iahturilor ”elitelor Rusiei, inclusiv celor din cercul apropiat al preşedintelui Putin”. Imperial Yachts face afaceri cu cel puţin o persoană sancţionată.

 110 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.