DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Tensiuni între Turcia și Rusia! Erdogan, ieșire nervoasă: ‘Moscova nu și-a îndeplinit și refuză să-și îndeplinească acordurile privind Siria!’

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Turcia a efectuat o operațiune aeriană în Siria și Irak în legătură cu “refuzul Rusiei” de a-și îndeplini promisiunile de retragere a formațiunilor kurde de la granița republicii, a declarat președintele Recep Tayyip Erdogan într-un interviu acordat jurnaliștilor turci aflați la bordul avionului său la întoarcerea din Qatar.

“În ciuda avertismentelor noastre repetate adresate Rusiei, care este responsabilă pentru curățarea nordului Irakului și Siriei de teroriști în conformitate cu acordul nostru de la Soci din 2019, Moscova nu și-a îndeplinit și refuză să-și îndeplinească datoria”, a argumentat el.

“În calitate de Turcia, am declarat că nu vom păstra tăcerea împotriva terorismului și că vom lua măsuri dacă nu vor reuși să facă acest lucru. Deci, am lovit și eliminat 12 cuiburi de teroriști din Kobani. Turcia nu va fi reținută, această operațiune antiteroristă va continua atât din aer, cât și de la sol”, a declarat Erdogan, citat luni de ziarul Daily Sabah.

Pe 9 octombrie 2019, Ankara a anunțat operațiunea Primăvara Păcii în nordul Siriei pentru a crea acolo o zonă tampon, care ar trebui să devină o centură de protecție pentru granița cu Turcia. La data de 22 octombrie a aceluiași an, președinții Rusiei și Turciei, în cadrul unei reuniuni la Soci, au adoptat un memorandum privind acțiunile comune pentru soluționarea situației din nord-estul Republicii Arabe. În conformitate cu acest document, poliția militară rusă și polițiștii de frontieră sirieni, pe 23 octombrie, au fost introduși în zonele limitrofe zonei de securitate de 30 de kilometri creată de Turcia. Pe 29 octombrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că kurzii au finalizat retragerea unităților lor armate de acolo, iar de la 1 noiembrie, militarii ruși și turci au început patrulele comune la est de râul Eufrat.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 52 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos