DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Trei polițiști de la Secția 16 au fost arestați preventiv, alți cinci sunt cercetați sub control judiciar, după acuzațiile de tortură și lipsire de libertate

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Trei polițiști de la Secția 16 de Poliție au fost arestați preventiv, iar alți cinci sunt plasați sub control judiciar, după ce ar fi torturat doi bărbaţi, într-o pădure de pe lângă București, informează sursele Observator. Totul s-ar fi întâmplat în luna octombrie a anului trecut, iar cazul a ieșit la suprafața datorită ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție (DGA). Unul dintre agenții implicați fusese plasat sub control judiciar încă de miercuri.

  • Acuzații extrem de grave pentru nouă polițiști de la Secția 16 de Poliția a Municipiului București

Trei dintre polițiști au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, au decis magistrații de la Judecătoria Sectorului 1. O soluție oficială urmează a fi comunicată în această dimineață.

Nouă poliţişti urmăriţi în dosarul de tortură şi lipsire de libertate

Context: cinci poliţişti de la ordine publică din Bucureşti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în cursul zilei de miercuri, şi încă patru sunt cercetaţi pentru tortură şi lipsire de libertate. Asta după ce, în urmă cu mai bine de şase luni, ar fi bătut şi torturat doi bărbaţi, în Sectorul 4 al Capitalei, după ce ar fi vrut să-i amendeze că nu purtau mască.

De la începutul lunii septembrie, anul trecut, doi polițiști, un echipaj format dintr-o femeie și un bărbat, au sesizat doi cetățeni care nu purtau mască. Au vrut să îi amendeze, dar a început un scandal. Așa că în ajutorul celor doi cetățeni au sărit alți doi bărbați. Ei sunt personajele principale din această poveste, pentru că scandalul a continuat între polițiști și acești doi, pentru că polițiștii au considerat că nu fac față și au cerut întăriri. Au mai venit șapte agenți. Au fost urcați în mașinile de poliție, dar nu au fost duși la secție, ci în anumite păduri de la marginea Bucureștiului, acolo unde, spun procurorii, au fost torturați și bătuți crunt.

Este o întrebare importantă de ce acum, pentru că la momentul respectiv, cei doi au depus plângere împotriva celor nouă polițiști. Însă această plângere s-a plimbat între secțiile de poliție și diverse parchete, motiv pentru care, dacă nu ar fi fost vorba de câțiva ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție, probabil că acest dosar ar fi stat și acum în sertare.

Citeste continuarea pe site-ul sursa ObservatorNews

 177 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos