DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Ucraina se pregătește să schimbe cursul războiului (general ucrainean)

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Comandantul grupului operațional de trupe “Herson”, generalul de brigadă Mihailo Drapati, susţine că, odată cu primirea armelor de la aliați, trupele ucrainene nu doar că resping ofensiva rusă, ci se pregătesc şi să schimbe cursul războiului, notează RBC, potrivit Rador.

“Astăzi, odată cu sosirea ajutorului extern și a armelor, țara noastră nu numai că opreşte în continuare înaintarea rușilor, dar se pregătește și să schimbe cursul războiului” – a declarat Drapati. Acesta a amintit că invadatorii au încercat anul trecut să asalteze Mikolaivul, un avanpost din sudul Ucrainei. “La începutul lunii martie 2022, voluntarii locali și armata au dat o respingere demnă invadatorilor. Apărarea cu succes a Mikolaivului a fost realizată datorită comunicării clare cu satele şi comunitățile, ai căror locuitori au informat prompt armata despre mișcările de echipamente inamice” – a explicat Drapati. Generalul a subliniat că acțiunile armatei ucrainene au împiedicat planurile ruşilor de a ocupa Centrala Nucleară Pivdennoukrainsk și de a forța Bugul de Sud pentru a lansa un atac asupra Odesei. “Deja în noiembrie, Forțele Armate, împreună cu alte forțe de apărare, au eliberat Hersonul și alte așezări de pe malul drept al Niprului” – a remarcat Mihailo Drapati. Militarul a concluzionat că, după ce Forțele Armate ale Ucrainei obțin un avantaj strategic în regiunea Herson, armata ucraineană va crea condițiile necesare pentru o victorie generală.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde